Здравейте,   ЕООД  за 2017г. e подало в НСИ Декларация че  не е осъществявало дейност по смисъла на ЗС. Но на собственикът е подавана ежемесечно Декларация 1 и годишна Декларация 6. Как да се постъпи в тази ситуация-трябва ли да бъдат заличени?
 
 ЗП издава за продадена зем. продукция фактура на клиент-ООД. От счетоводството на ООД-то го задължават да попълни  Декларация по чл.5, ал. 2 от КСО  във връзка с чл. 43, ал.6 от ЗДДФЛ. Необходимо ли е да придружава зи декларация фактурата?
Здраейте. Ако самоосигуряващото се лице предоставя услуги в Германия на данъчно незадължено лице, ще трябва ли регистрация по ЗДДС?
Здравейте,
Включвам се към темата със следния въпрос: Лице, което има 12 осиг. стаж , не е имало работодател преди раждане и не е ползвало 135 дни болнични за бременност и раждане.  Когато детето навършва три месеца майката започва работа на  пълно работно време. Имали право същата да получава 50% от полагащото се обезщетение за бременност и раздане?
Колеги, имам нужда от помощ за написване на дипломна работа на тема "Проблеми при отчитането на приходите и трансферите в бюджетните предприятия".Моля засъдействие.